Dobry produkt

Nie wiem czy te偶 to pami臋tacie, ale za czas贸w mojego dzieci艅stwa by艂y takie ciastka o nazwie „brzydkie, ale dobre”. Produkt ze zdj臋cia nazwa艂abym „paskudny, ale dobrej jako艣ci”.

W ostatnim czasie dosta艂am par臋 pyta艅 jak膮 od偶ywk臋 bia艂kow膮 wybra膰 bo testowa艂y艣cie ju偶 r贸偶ne i boli Was brzuch.

Moja odpowied藕 :
鉃★笍 Odzywka bia艂kowa w naturalnej postaci, czyli o naturalnym smaku 猬咃笍

Sama przesz艂am d艂ug膮 drog臋 zanim znalaz艂am tak膮, po kt贸rej nie boli mnie brzuch, nie mam ci膮偶y spo偶ywczej, nie jest mi niedobrze. Osobi艣cie nie lubi臋 te偶 sztucznego posmaku bia艂ek smakowych.

To co przewija si臋 ci膮gle 鉃★笍 czytajcie etykiety!
Prawda jest niestety taka, 偶e im bardziej udziwniony smak tym wi臋cej w nim chemicznych dodatk贸w, kt贸re wywo艂uj膮 r贸偶ne reakcje 偶o艂膮dkowo-jelitowe. R贸wnie偶 te znanych marek.

Wiem, 偶e wi臋kszo艣膰 z Was stosuje bia艂ka w celu poprawy smaku owsianki, omleta czy koktajlu wi臋c nie b臋d臋 Was oszukiwa膰. To bia艂ko (naturalne) jest paskudne w smaku. Co艣 pomi臋dzy kred膮 a smect膮 (je艣li rodzice katowali Was ni膮 w dzieci艅stwie znacie ten b贸l). Trzeba dobiera膰 produkty, kt贸re zamaskuj膮 jego smak a nie dodawa膰 dla przyjemno艣ci jedzenia. Cho膰 znam osob臋 (JEDN膭!), kt贸rej nie przeszkadza ten smak i pije rozrobione z sam膮 wod膮 馃槼

Je艣li Waszym celem jest jednak ograniczanie „chemii” w Waszych jad艂ospisach lub cierpicie na r贸偶ne dolegliwo艣ci po od偶ywkach smakowych znajdziecie spos贸b na przemycenie go w diecie.

Je艣li mimo to dalej nie ma poprawy warto zastanowi膰 si臋 nad od偶ywk膮 bia艂kow膮 ro艣linn膮 albo ca艂kowicie zrezygnowa膰 i uzupe艂ni膰 diet臋 w naturalne produkty bogate w bia艂ko: mi臋so, ryby, jaja, str膮czki, nabia艂.

Pami臋tajcie: nie ma obowi膮zku stosowania od偶ywek bia艂kowych w diecie! Jest to prosty spos贸b na uzupe艂nienie bia艂ka, ale mo偶na korzysta膰 z 偶ywno艣ci konwencjonalnej.

Na zdrowie 馃槂